середу, 21 червня 2017 р.

Свиний підчеревок, запечений у духовці

Запечений свиний підчеревок дуже смачний як у гарячому, так і у холодному вигляді. Щоб приготувати таку смакоту, слід взяти власне сам підчеревок, голівку часнику, сіль, перець, приправи, можна - свіжу моркву. А ще знадобиться фольга і духовка.
Шкірку сала я добре шкребу ножем, потім весь шмат промиваю спочатку теплою, а потім холодною водою, обсушую паперовими рушниками.
Часник чищу, зубчики нарізаю пластинками. Змішую суміш різних перців (чорний, червоний, духмяний, білий), додаю трохи солі, хмелі-сунелі, мелене лаврове листя, можна додати мелений коріандр, базілік, тім'ян. Пластинки часнику обвалюю в цій суміші спецій. Ножем роблю прорізи в підчеревку і вставляю туди часник. Якщо використовую моркву, то її нарізаю товстою соломкою і також вставляю в прорізи, чергуючи з часником.
Далі весь шмат (можна цілий, а можна надрізати майже до шкірки широкими смугами) добре натираю сумішшю спецій. 
Беру довгий шмат фольги, змащую його олією, щоб до неї  не прилипав  підчеревок, на одну частину викладаю сало, а іншою - вкриваю. Фольгу скручую з трьох сторін.
Підчеревок ставлю в холодну духовку, виставляю температуру 180 градусів і залишаю на 1-1,5 години (залежно від величини шматка). Можна за 15-20 хвилин до кінця обережно розкрити фольгу і дати підчеревку запектися. В такому випадку може вийти сухувато, тому слід ретельно стежити, щоб не пересушити.
А можна виключити духовку й залишити підчеревок у фользі ще хвилин на 20, лише потім дістати й розгорнути фольгу. В цьому випадку підчеревок дуже соковитий.

Немає коментарів:

Дописати коментар