понеділок, 15 червня 2015 р.

Сирники

 


Цього разу я робила заготовку сирників у морозильну камеру, тому брала велику кількість сиру.
1,5 кг сиру розтерла, щоб не було грудочок, додала 1 стакан цукру (можна більше, якщо любите солодше, я додаю цукор ще під час приготування, про це - пізніше), 1 пакетик (2 г) чистого ваніліну (або 2-3 пакетики ванільного цукру), 10 яєць (якщо сир буде м'який, то яєць піде менше), півстакана родзинок (це не обов'язково - на любителя), приблизно 1 стакан борошна. Замісила "тісто".






Виробляти сирники можна двома способами:
1) Набираєте сирну масу в ложку, обкачуєте цю кульку в муці, розплескуєте у вигляді сирника;




2) Набираєте велику кількість сирної маси, викладаєте на присипану борошном дошку, розкачуєте сирний валик, який потім нарізаєте на певну кількість заготовок. Кожну заготовку "вмокаєте" з обох боків у борошно й придаєте їй форму сирника.

Я складала свої сирники в лоток і відправляла в морозильну камеру - завтра можна їх буде зібрати в один пакет і готувати тоді, коли знадобиться.

А ви можете смажити відразу на сковорідці з розігрітою олією. Можна їсти відразу, наприклад, зі сметаною. А я люблю ще робити так: дно каструльки застеляю пергаментом (щоб запобігти підгорянню), підсмажені сирники складаю в каструльку, кожен ряд перетрушуючи цукром і перемазуючи сметаною, ставлю на невеликий вогонь, щоб протушкувались (або ж кілька штук - у глибоку тарілку, так само перемастити і в мікрохвильовку на 1 хв).  Смакота!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар