В 1 л теплої води розчиняю 2 ст. ложки цукру і 30 г пресованих дріжджів. Коли дріжджі підійдуть, додаю 35-40 г солі (повна столова ложка) та 1,5 кг пшеничного борошна. Замішую тісто. Потім наливаю зверху на нього 2-3 ст. ложки олії і знову добре вимішую. Накриваю й залишаю, щоб підходило.



У мене духовка дуже велика, тому форми стоять на решітці і мають достатньо простору між верхом і низом. Якщо у Вас духовка мала, то треба слідкувати, що не пригорів верх, а тому з температурним режимом бути обережним, діяти відповідно до можливостей Вашої духовки.
Як хліб спечеться, перевертаю форму, дістаю гарячу смакоту і ставлю або на решітку газової плити, або на стіл, попередньо підклавши рушник, щоб низ буханки не змокрів.
Немає коментарів:
Дописати коментар