неділя, 6 грудня 2015 р.

Куряче м'ясо, запечене з рисом



Для приготування такої страви "по-ледачому" Вам знадобиться куряче м'ясо (у мене ніжки та стегна), 2 морквини, 2 цибулини, 1 банка консервованої кукурудзи (у мене варена заморожена кукурудза), 1 стакан (200 мл) рису (я брала сорт "Жасмин"), 0,5л кип'ятка або бульйону, сіль, перець чорний і червоний, пряності за смаком, олія для підсмажування.
 




Цибулю почистити і дрібно порізати. Моркву почистити й натерти на тертці. Обсмажити на сковорідці цибулю й моркву. Додати в сковороду промитий рис, кукурудзу (попередньо зливши воду), перемішати, щоб рис просяк олією. Перекласти суміш у форму . 
 




Залити двома стаканами кип'ятка або гарячим бульйоном. Курку натерти з усіх боків сіллю, перцем і паприкою (червоним перцем) - я додавала до цієї суміші ще й часник. Викласти на рис. 
 




Накрити фольгою і поставити в духовку. Запікати протягом години при температурі 200 градусів. Під час подачі прикрасити зеленню.

Немає коментарів:

Дописати коментар