Для приготування таких котлет я взяла 0,5 кг індичого фаршу (в мене вийшло 6 шт. великих котлет), 1 яйце, 3 шматочки білого батону, 1 ст. ложку майонезу, сіль, перець, 200г твердого сиру, 50 г вершкового масла, 1 помідор, олію.
Батон замочила у воді, додала до фаршу разом з яйцем, невеликою кількістю майонезу, сіллю та перцем. Добре вимішала. Сир і масло нарізала брусочками. Змочуючи у воді руки, сформувала м'ясні кульки, розім'яла їх, придаючи форму круга. На центр кожного круга поклала шматочок сиру, а зверху шматочок масла. Краї защипнула. Обсмажила котлети на олії до золотистої скоринки (не до готовності, а практично по кілька хвилин з кожного боку).
Склала котлети у форму, туди ж вилила олію, на якій вони смажились, додала трохи води. Помідор порізала тоненькими скибочками, виклала зверху на котлети. Сир натерла на самій дрібній тертці і виклала на помідори, злегка притисла рукою. Зверху полила майонезом.
Запікала в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 10-15, а потім долила воду, знизила температуру до 160 градусів і запікала ще хвилин 25-30. За потребою - доливайте воду, щоб не підгоріли котлетки і вийде СМАКОТА!
Останні два фото готової страви додані набагато пізніше (ого! - минуло вже три з половиною роки!) - котлети вже із свиного, а не індичого фаршу.
Склала котлети у форму, туди ж вилила олію, на якій вони смажились, додала трохи води. Помідор порізала тоненькими скибочками, виклала зверху на котлети. Сир натерла на самій дрібній тертці і виклала на помідори, злегка притисла рукою. Зверху полила майонезом.
Запікала в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 10-15, а потім долила воду, знизила температуру до 160 градусів і запікала ще хвилин 25-30. За потребою - доливайте воду, щоб не підгоріли котлетки і вийде СМАКОТА!
Останні два фото готової страви додані набагато пізніше (ого! - минуло вже три з половиною роки!) - котлети вже із свиного, а не індичого фаршу.
Немає коментарів:
Дописати коментар