1) М'ясо качки за своєю фактурою подібне до дичини, тому потребує попереднього маринування. Спочатку потрібно приготувати суміш для маринаду: почистити часник, пропустити його через часничницю, додати спеції, сіль, перець, налити оливкової олії і перемішати суміш. Потім у цю суміш вичавити сік одного апельсина. Важливо прослідкувати за тим, щоб до неї не потрапили апельсинові кісточки.
2) Доки маринад настоюється, слід підготувати до маринування качку: добре вимити, висушити за допомогою серветок (це важливо! - інакше маринад не буде вбиратися в тушку).
3) Тушку качки натерти маринадом, щільно завернути в поліетиленовий пакет і відкласти мінімум на 1 годину в прохолодне місце. За цей час можна підготувати начинку для фарширування.
4) Начинку для качки готуємо з тельбухів (серце, печінка, шлуночок), часника та яблук. Тельбухи нарізаються на дрібні шматочки, часник ріжеться пластинками. Потім очищені яблука нарізаємо кубиками розміром 2 см і додаємо в начинку. Залишається лише додати спеції за смаком, ретельно перемішати суміш - і начинка для качки готова.
5) Далі слід начинити качку, зашити її нитками або скріпити зубочистками. Підготовлену таким чином качку потрібно помістити в пакет і знову відкласти маринуватися тепер на 3 години.
6) Після цього слід розстелити фольгу в кілька шарів і викласти качку на деко (можна зробити підкладку з кружечків апельсину). Потім потрібно завернути качку у фольгу дуже акуратно, щоб фольга не розірвалась. Далі качка ставиться в дуже гарячу духовку і протягом 30 хвилин пропікається по максимуму. Потім температуру потрібно прибрати наполовину і запікати близько 2 годин при помірній температурі.
7) Після 2 годин запікання слід розгорнути фольгу і запікати у відкритому вигляді до утворення рум'яної скоринки. В цей час потрібно поливати качку жиром, що виділяється, кожні 10 хвилин, щоб не підгоріла.
Особисто я клала качку в рукав для запікання. Качка була невелика, тож я запікала її при температурі 200 градусів 20 хвилин, а потім 1,5 години при температурі 170-150 градусів.
Немає коментарів:
Дописати коментар