суботу, 23 грудня 2017 р.

Коньяк власноруч...

Сьогодні мали змогу вже поласувати власноруч приготованим коньяком. Ну, що можу сказати... Не гірше від магазинного... Навіть дуже - не гірше!))) Отже, на Новий рік питимемо власний коньяк)))
100 г цукру + 10 бутончиків гвоздики + 2 ст. ложки сухого чаю для заварювання + 6 шт. чорносливу + 1 пакетик ваніліну = скласти у трилітрову банку + залити 3 л горілки.
Все добре збовтати і поставити банку в темне місце на 3 доби, не забуваючи кожного дня збовтувати.
Через 3 доби напій процідити, розлити в пляшки і насолоджуватися смаком класного коньяку власного виробництва! 
На першому фото - результат: для порівняння в чарочці коньяк власного приготування, а в бутилочці - магазинний.
На другому фото - початок процесу: ще тільки-но залила горілкою всі інгредієнти.... Чекаємо на результат)))

4 коментарі:

  1. на другому фото - киця у "предвкушении"

    ВідповістиВидалити
  2. Коньяк настоюють на дубовій корі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як зробите - поділитесь рецептом!!!
      А взагалі-то (це можна знайти навіть в інтернеті, не потрібно й книжок по приготуванню домашніх напоїв), цитую: "Практично весь коньяк, який готується в домашніх умовах, робиться з горілки, цукру і прянощів".А вже які ви прянощі будете використовувати, залежить від можливостей і забаганок виробника: чи то дубова кора, і палений цукор (до речі, обов*язково палений!), чи то мускатний горіх, чи то кава (використовуються мелені кавові зерна), чи то горіхові перегородки, чи то чай, чи взагалі суміш для приготування глінтвейну, на якій зараз модно робити домашній коньяк, і т.п. А загалом, я не фабрика по виготовленню коньяку і не даю для когось типового рецепту його виготовлення. Як мали змогу прочитати вгорі, цей блог створено як КАТАЛОГ моїх творчих робіт і рецептів (в першу чергу для самої себе, щоб мати змогу швидко відшукати те, що мені сподобалось, після того як спробувала його приготувати, та для моїх друзів і ріднІ (щоб не переписувати або не диктувати їм рецепти). Поради сприймаю! (Тобто,я також готувала ту чи іншу страву, але готувала саме так (наприклад, з дубовою корою) і це також було непогано...). А вказівки стосовно того, як те чи інше роблять на великих виробництвах - залишайте при собі! Вибачте, якщо здалася грубою...

      Видалити