понеділок, 13 серпня 2018 р.

Два рецепти салату з рисом

 РЕЦЕПТ № 1
3 склянки рису
2 кг цибулі
2 кг моркви
2 кг солодкого перцю 
4 кг помідорів
700 г олії
1,5 склянки цукру
3 ст. ложки солі
1 склянка оцту (9%)
Рис зварити до напівготовності, промити.
У товстостінну посудину влити олію, додати цукор, сіль, оцет і прокип*ятити 5 хв. Потім додати порізану цибулю, прокип*ятити 5 хв. Далі поступово додати терту моркву (проварити 5 хв), порізаний соломкою перець (5 хв), підготовлений рис (5 хв), порізані помідори. Все це разом тушкувати до готовності ще 20 хвилин.
Розкласти в банки, закатати, добре укутати.
Вихід - орієнтовно 22 півлітрові баночки (11 літрів).
Рецепт від "Маловисківських вістей"

РЕЦЕПТ № 2
3 кг помідорів порізати дольками
1 кг болгарського перцю - соломкою
4 великі цибулини - кубиками
4 морквини - на крупну тертку
2 ст. ложки цукру
1,5 ст. ложки солі
1 склянка напівзвареного рису
1 склянка олії
Перець чорний (горошок)
Все в такій послідовності скласти в каструлю і тушкувати на слабкому вогні 1 годину 20 хвилин.
Перемішати, скласти в банки, закатати.
Вихід - орієнтовно 8 півлітрових баночок (4 літри). 
Рецепт від Граждан Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар