неділю, 30 грудня 2018 р.

Суші/роли

До їх складу входить:
рис для суші, 
огірок, 
авокадо, 
червона риба - лосось або, в даному випадку, - форель, 
м*який сир, 
крабові палички, 
майонез (тонесенькою полосочкою до начинки), 
кунжут, 
рисовий оцет,
листя норі. 
Звісно все це не в одній начинці, а в кожній по-різному: в одних ролах крабові палички й огірок, а в інших - риба та авокадо))) Вийшло непогано!
До речі, поради від сушиста із суші-бару:
якщо купувати рис під назвою "Рис для суші", то заплатите вдвічі більше, ніж коли купите "Рис Камоліно". Саме він і є отой зашифрований без назви "Рис для суші" .
Якщо не маєте авокадо, його чудово заміняє звичайний огірок.
Якщо немає м*якого сиру типу "Філадельфія" - сміливо берете звичайний плавдений сирок м*яких сортів (на такому пишуть "пастоподібний") 

Нижче додано детальний опис для тих, хто це робить вперше



Рис «Камоліно» або інший рис для суші – 400 г
Листя норі – 5 шт.
Рисовий оцет
Імбирь
Васабі
Соєвий соус
Для першого разу усе це можна купити одним набором у супермаркетах, а  надалі підкупляти те, чого немає, окремо.
Авокадо (можна замінити свіжим огірком) – 1 шт.
Червона риба (лосось, форель) – 1 шматок (упаковка). Окрім риби можна використовувати і крабові палички, і кальмарчики, і мідії.
М*який сир (Філадельфія або інший, як на фото. Якщо такого немає, можна замінити пастоподібним плавленим сирком – 2 шт.)
Смажений кунжут
ГОТУЄМО РИС
Для приготування суші  насамперед потрібно відварити рис. У магазині продається «Рис для суші», але коштує він удвічі дорожче, ніж той самий рис у кілограмовій упаковці під назвою «Камоліно».
Рис добре промити кілька разів, замочити у холодній воді на 30 хв, щоб він набрався вологою. Злити воду, додати чистої води у співвідношенні 1:1 (або води на чверть склянки більше). Каструлю бажано накрити прозорою кришкою, тому що в процесі варки знімати її категорично не рекомендується. Ставимо каструлю на сильний вогонь, як закипить, вогонь зменшуємо до мінімума і варимо рис 20 хв. Знімаємо з вогню (не заглядаємо під кришку!) і залишаємо, щоб настоявся, на 10-15 хв. Після цього рис частинами викладаємо в миску і заправляємо, обережно перемішуючи дерев*яною лопаточкою.
ГОТУЄМО ЗАПРАВКУ
100 мл рисового оцту виливаємо в каструлю, додаємо ¼ склянки цукру, 1 ч. ложку солі. Закип*ятити. Розмішати, щоб цукор і сіль розчинилися.
Заправлений рис повинен блистіти на сонечку. Кожна рисинка повинна бути окремо одна від одної, але при цьому прилипати одна до одної.
Бамбуковий килимок обмотати кілька разів харчовою плівкою (на фото). Мої килимки обмотані у 8 слоїв. Наливаємо в тарілку води.
Одягаємо рукавички. Вмочаємо руки у воду. Лист норі викладаємо на килимок. Беремо грудку (жменю) рису і починаємо, приплюскуючи, розкладати його на норі. Дехто розкладає лише на пів листка. Я ж кладу рис майже на весь листок, залишаю лише сантиметрів 3 вільного місця вгорі. На край, який ближче до Вас, викладаєте полоски риби, зверху полоски авокадо, зверху полоску сиру (або можна полоски крабових паличок, зверху полоски огірка, зверху мідії, кальмари, восьминіжки). 
Притримуючи біля краю начинку, починаємо звертати суші за допомогою килимка. Провернули так, щоб килимок торкнувся рису, килимок відмотали назад, знову провертаємо, доки він не торкнеться рису. Коли докрутите до вільного від рису краю, змочіть його водою і швиденько, доки він не скрутився в трубочку, завершіть скручувати рол.
Тепер готовий рол кладемо на нижній край килимка біля себе так, щоб правий край рола був теж на правому краю килимка. Скручуємо ще раз рол за допомогою килимка один раз, так щоб килимок обійняв рол з усіх 4 боків. Тепер праву руку притискаємо до правого скрученого краю килимка (щоб не втекла начинка), а лівою, придаючи квадратну форму ролу, проводимо зліва направо, ніби витискуючи начинку з рола. Аналогічно робимо справа наліво, попередньо пересунувши рол на лівий край килимка. Готовий рол відкладаємо в сторону.
Наступний листок норі покриваємо рисом повністю, не залишаючи вільного місця, а потім перевертаємо його рисом донизу (не бійтеся, рис не відпаде, якщо Ви його міцно притисли до листка). Так само викладаємо начинку, тільки вже не на рис, а на зворотню сторону, на сам листок. Так само скручуємо і придаємо форму. А потім готовий рол обвалюємо у підсмаженому кунжуті. До речі, саме так готуються роли «Каліфорнія» (рисом наверх, для начинки беруть свіжий огірок, авокадо, крабове м*ясо (або крабові палички), обвалюють в ікрі летючої риби тобіко або у смаженому кунжуті).
Для того, щоб отримати однакові шматочки, я розрізаю 1 рол навпіл посередині, потім кожну частину ще раз навпіл, і знову кожен шматочок ще раз навпіл. З одного скрученого рола отримується 8 однакових шматочків.

Немає коментарів:

Дописати коментар