субота, 22 червня 2019 р.

Домашній кавовий квас: рятуємось у спеку)))

Сьогодні хочу поділитися рецептом в міру солодкого, газованого, з приємною ноткою кави домашнього квасу. Цей освіжаючий напій досить легко приготувати, адже потрібні інгредієнти прості й доступні.
Вода - 3 л
Цукор - 250 г
Лимонна кислота - 7 г
Сирі дріжджі - 30 г
Кава розчинна гранульована - 1,5 ст. ложки
Слід закип*ятити воду, додати цукор і каву, розмішати до повного розчинення. Накрити кришкою та остудити до кімнатної температури.
Далі додати лимонну кислоту і дріжджі й залишити на 40 хвилин.
Після цього напій розливаємо в бутилки (не доливаючи до верху 5-6 см) і кладемо в холодильник на 12 годин. 
Найкраще готувати звечора, тоді на ранок матимемо вже готовий прохолодний напій.
Відкривати дуже обережно, над мийкою, бо буде підніматися піна. Передбачається осад на бутилці.
Джерело 

Немає коментарів:

Дописати коментар