Холодне молоко - 200 мл
Яйце - 1 шт.
Сіль - 1 ч.л.
Олія (за бажанням) - 2 ст.л.
Змішати холодне молоко і яйце, добре збити вінчиком.
Додати сіль та олію, перемішати.
Поступово додавати муку, замішуючи тісто.
Вимісити тісто 7-10 хвилин, доки воно не стане еластичним, гладеньким і не перестане прилипати до рук.
Готове тісто накрити рушничком і дати "відпочити" 30 хв при кімнатній температурі.
- Холодне молоко допомагає стати тісту більш пружним і еластичним;
- Дати "відпочити" тісту, щоб глютен краще розкрився - це полегшить розкатку;
- Олія потрібна для більш м*якої структури тіста.
Таке тісто ідеально підходить для вареників та пельменів - легко розкачується і не рветься.
Немає коментарів:
Дописати коментар