середа, 20 травня 2015 р.

Класичний заварний крем

Зазвичай для торта роблю крем з 1 літра молока. Для цього 150-200 г молока залишаю в стакані, а решту ставлю на вогонь. Доки молоко гріється готую наступну суміш:
1-1,5 стакани цукру (залежить від того, настільки солодкий крем ви полюбляєте) змішую з 3 столовими ложками борошна, по одному вбиваю 3 яйця, після кожного вбитого яйця ретельно розтираю суміш (не розмішувать, дістаючи до дна, а саме розтираючи, щоб яйце на себе поступово брало цукор з борошном). Додаю холодне молоко зі стакана, ретельно розмішую, щоб не було грудочок. Тим часом молоко в каструлі вже майже закипає. Тоненькою цівкою під край каструлі вливаю приготовану суміш, постійно помішуючи. І вже не перестаю помішувати аж до тих пір, доки крем не закипить. Після того, як крем закипів, знімаю його з вогню і додаю подрібнене на шматочки вершкове масло (200 г). Розмішую, доки масло повністю розтане. Залишаю охолонути. Коли крем майже повністю захолонув, можна взбити його міксером до того стану, коли він побіліє. Такий крем стає надзвичайно мастким, повітряним, дуже смачним.

Немає коментарів:

Дописати коментар