Розповім, як я використовую жаровні для випічки коржів на торт. Адже всім господаркам відомо, що деякі коржі втрачають круглу форму (деформуються) в той момент, коли їх переносиш на жаровню для випікання. А потім, коли виймаєш готовий корж, є ризик його зламати, адже через бортики форми його треба перенести.
А я роблю це так: жаровню перевертаю вверх дном, посипаю борошном, кожен розкатаний корж кладу на цю перевернуту жаровню, там же його обрізаю під кришку від каструлі (тарілку, блюдо - залежить від бажаного розміру торта), а потім ставлю в духовку.
Чому так? Дуже просто й легко потім знімати такі коржі - просто нахиляю жаровню і корж сам "з*їжджає" на стіл, при цьому залишається цілим, не ламається. Так печу коржі для наполеона й медовика. Коржі для наполеона взагалі не прилипають, а для медовика, якщо в якомусь місці край коржа, притиснутий під час обрізки, прилип, треба злегка провести під ним ножем - і все.
Немає коментарів:
Дописати коментар