Свинину нарізаємо шматочками розміром 5-6 см. Готуємо розсіл - на 2 літри води додаємо 1 стакан солі, 5-6 шт. лаврового листа, перець горошком чорний і духмяний. Закипить - опускаємо в розсіл м*ясо і варимо 20 хвилин (це відповідно початкового рецепту, який я дізналася років 20 тому). Я ж варю м*ясо хвилин 40. Потім розкладаю в підготовлені банки, заливаю цим же розсолом, закручую, перевертаю хвилин на 5. Потім ставлю банки кришками доверху і залишаю, щоб повністю захолонули. (Якщо банки вчасно не перевернути, жир захолоне знизу, а рідина опиниться зверху - обов*язково зірве. Жир, який захолоняє зверху, утворює захисний шар).
Це хороша паличка-виручалочка, коли в холодильнику немає зовсім м*яса, або ж коли на поріг гості і треба щось швидко подати на стіл. Таке м*ясо я використовую для приготування перших страв (але не спішу солити, доки не звариться страва повністю - адже м*ясо солонувате), для других страв. А якщо треба дуже швидко подати щось на стіл - дістаю шматочки м*яса, нарізаю, як буженину і - приємного смаку! (Саме для цього й варю м*ясо 40 хвилин).
Вже законсервовано, перевірено, одобрено. Клас! За рецепт дякую
ВідповістиВидалити