вівторок, 30 червня 2015 р.

Домашній плавлений (твердий) сир (рецепт 1)


1л молока влити в каструлю і нагріти до появи бульбашок, але не кип'ятити. Додати 1 кг сиру і, безперервно помішуючи, дати йому звернутися - це відбудеться протягом 3-5 хвилин. Вилити суміш на складену вдвоє марлю і підвісити, щоб стекла сироватка. Тим часом розтопити в каструлі чи глибокій сковорідці 100 г вершкового масла, додати 1 ч.ложку (без верху) соди і 1 ст. ложку солі (за бажанням можна додати різні спеції). Викласти сир у масло і, безперервно помішуючи, варити 10-15 хвилин. Зняти з вогню, злегка остудити. Викласти у форму, охолодити і поставити в холодильник на 4-5 годин (можна й на менше).
Порада: Вимішувати на сковорідці слід енергійно, щоб суміш не прилипала до дна. В цей же час можна додати те, чим хочете сир "заправити". У мене сир жовтий, тому що я додала куркуму. Можна додати кріп - сир буде зелений. Проте білий сир також смачний.
Сироватку, що залишилася, можна використати для приготування супів.

Немає коментарів:

Дописати коментар