середа, 17 червня 2015 р.

"Літо в банці": смачне прозоре варення "5 хвилин"

 Всім господаркам відомо, що полуничне варення, зазвичай, рідке, скільки його не вари. Щоби стало хоч трішки густішим, дехто варить його по кілька діб: закип'ятили - відставили на добу, знову закип'ятили - знову на добу відставили...
Я поділюся з вами рецептом, який дає можливість отримати густе, прозоре і при тому з цілими ягодами варення всього години за півтори.
На 2 кг полуниці (малини, вишні) - 9 стаканів цукру та 1 чайна ложка лимонної кислоти.
У вимитих ягід видалити хвостики (як це  легко зробити з полуницею - раджу ТУТ), висипати ягоди в посуд, додати 1 стакан цукру. Закип'ятити й варити 5 хвилин. Знову засипати 1 стакан цукру, кип'ятити 5 хвилин, знову 1 стакан цукру і т.д. (Я, щоб не збитися з ліку, викладаю на стіл 9 сірників або зубочисток. Після кожного всипаного стакану цукру 1 зубочистку приймаю і т.д.) Коли буде всипаний 9-й стакан цукру, додати 1 ч.ложку лимонної кислоти і дати  прокипіти ще 5 хвилин.
Вихід: 3 літри (6 півлітрових баночок) і може бути трішки більше.

Немає коментарів:

Дописати коментар