понеділок, 22 червня 2015 р.

Зелений горошок


Зелений горошок, як і кукурудзу, ніколи не купую, завжди консервую сама.
Все роблю за смаком: воду добре посолити, як для супу, додати цукор. За смаком вода повинна бути, як рідина у магазинного горошку - відразу легко з'ясовується. Додаю кілька горошин чорного й духм'яного перцю, лавровий листок (на любителя). Коди закипить - вкидаю очищений горох. Кипить 5-10 хвилин, в залежності від ступеню зрілості гороху. Потім у кожну пропарену півлітрову банку вливаю по 1 ст. ложці 9%-го оцту, заповнюю її горошком і доливаю до верху рідиною, в якій він варився. Закручую.

Немає коментарів:

Дописати коментар