Для різноманіття хоча б раз на рік готую фаршировані кабачки. Для цього молоді кабачки мию, зрізаю краї та нарізаю кружальцями шириною 5-7 см.
Ложкою вибираю середину, залишаючи в кожному кружальці "дно".
Готую фарш, як на голубці: м'ясо дрібно нарізаю (якщо це робити лінь, то перемелюю на мясорубці), тру на тертці моркву, нарізаю цибулю, відварюю до напівготовності рис. Все це змішую, додаю сіль та перець за смаком і - обовязково! - борщову заправу або аджику (ми не такі вже любителі споживати ці продукти за призначенням, але я консервую аджику й борщову заправу практично лише для того, щоб додавати їх у фарш для голубців, перцю або кабачків фаршированих: тоді фарш ніжний і соковитий, а не "крутий").
Фаршем наповнюю кабачки. На дно каструлі або глибокої сковороди кладу листя з капусти, щоб не підгоріло, викладаю фаршировані кабачки. Додаю заливку, як на голубці, і ставлю варити. Можна скласти в деко, залити і поставити в духовку запікати.
Для заливки можна пісмажити цибулю й моркву, а потім додавати решту всього, та я частіше всього лінуюсь це робити, а тому на олії підсмажую томатну пасту, додаю сметану, цукор, сіль, перець, воду: на смак це повинно бути смачно-кисло-солодким. Коли закипить - виливаю в каструлю, де знаходяться кабачки (голубці, перець).
Немає коментарів:
Дописати коментар