пʼятниця, 10 липня 2015 р.

Вишня в желе (рецепт 2)

 На 1 кг вишень - 700 г цукру, 2 ст. ложки швидкорозчинного желатину.
У вишень видалити кісточки, додати цукор і желатин, перемішати. Поставити ягоди в прохолодне місце на 12 годин (я зазвичай це роблю годин в 8-9 вечора, щоб зранку можна було їх зварити). Через 12 годин вишня пустить сік, ставимо посуд з ягодами на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і варимо, помішуючи, 3 хвилини. Враховуйте, що під час варіння піднімається піна, тому посуд з вишнею не повинен бути заповненим доверху. Коли вишня покипить 3 хвилини, вимикаємо вогонь, знімаємо піну і розкладаємо ягоди в сухі стерилізовані банки. Закручуємо, перевертаємо і вкутуємо на одну добу. Вихід 5 півлітрових баночок.









Немає коментарів:

Дописати коментар