субота, 11 липня 2015 р.

Пиріг зі свіжою вишнею

Для тіста я взяла 0,5 л теплої води, 4 ст. ложки цукру, 30 г сирих (пресованих) дріжджів. Коли дріжджі підійшли, додала ще 3 ст. ложки цукру, 1 пакетик (2г) чистого ваніліну, 2 яйця, 0,5 ч.ложки солі, 100 г олії і борошна стільки, щоб замісити м'яке тісто. Накрила, залишила на 1 годину, обімняла й залишила ще на півгодини. За цей час приготувала вишню: видалила кісточки, пересипала вишню цукром і крохмалем, залишила на друшляку, щоб стікав сік. Тісто розділила на 4 частини, кожну з яких розкачала довгою вузькою стрічкою (у мене вийшло 2 таких пироги). На кожну стрічку виклала в один рядок вишні і защипнула краї. В круглу форму, змащену олією, виклала  по колу спочатку одну стрічку, а всередину неї - другу (клала не щільно, тому що тісто буде ще підходити). Дала пирогу підійти хвилин 30, змастила збитим яйцем і посипала зверху корицею. В розігріту до 150 градусів (тільки низ) духовку поставила форму з пирогом, хвилин через 20 переключила в положення "верх+низ" і виставила температуру 180 градусів. Хвилин 15-20 до повної готовності. Смачного!
P.S. Якщо в когось виникає питання - для чого вишню обсипати крохмалем, пояснюю: в такому разі сік, який виділятиметься з ягід, буде застигати, мов джем, а не розтікатиметься по тісту й не рватиме його, витікаючи на жаровню.

Немає коментарів:

Дописати коментар