середа, 1 липня 2015 р.

Запашний домашній сир (рецепт 2)

Для приготування такого сиру Вам знадобиться 1 л кефіру, 1 л молока, 6 яєць, 4 чайні ложки солі (я кладу 3 ч.л. - не люблю надто солоне), 1/3 ч. ложки червоного гострого перцю, 1 зубчик часнику, зелень: кріп, кинза, зелена цибуля. Особисто я цього разу робила сир лише з часником.
В каструлю вилити молоко й кефір, поставити на вогонь. Не доводячи до кипіння, влити тонкою цівкою в гарячу молочно-кефірну суміш злегка збиті з сіллю яйця. Довести до кипіння і варити цю суміш, помішуючи, на невеликому вогні кілька хвилин до моменту відділення сироватки. Зняти з вогню, дати прохолонути 1-2 хвилини і додати вище перераховані приправи (можете додавати все, що забажаєте за власним смаком).
Вилити масу в друшляк, застелений марлею. Дати стекти сироватці. Покласти сир під гніт на кілька годин.

Немає коментарів:

Дописати коментар