пʼятниця, 3 липня 2015 р.

Домашній плавлений сир з грибами (рецепт 3)- подібний до "Янтаря"

Надзвичайно смачний домашній сир виходить за цим рецептом! 
Шампіньйони дрібно нарізаю і обсмажую на олії до готовності, злегка підсолюю, додаю за бажанням чорний мелений перець. Доки гриби остигають, кладу в каструлю 500 г сиру домашнього, вбиваю 2 яйця, додаю 2 ст.ложки домашніх вершків, 1 ч.ложку солі без гірки, 1 неповну і без гірки чайну ложку соди і все це збиваю міксером (або за допомогою блендера).

В глибоку сковорідку набираю води, ставлю її на вогонь, у воду ставлю каструлю з вище зазначеною сумішшю і ось так - на водяній бані, - постійно помішуючи, варю приблизно хвилин 15, до отримання однорідної маси. 
Коли сирна маса повністю розчиниться, можна додати петрушку або кріп (дрібно нарізані) і гриби - у мене цього разу без зелені. Добре перемішую, відразу ж виливаю у формочки і обов'язково на кілька шматочків хліба :) Даю сиру охолонути і ставлю в холодильник. Для любителів можна додати в сир пару подрібнених зубків часнику або оливки. 
Порада: якщо немає домашніх вершків, можна замінити їх на 100 г хорошого вершкового масла. Такий сир дуже смачний не лише на бутербродах, його можна додавати і в гарячі макарони.

Немає коментарів:

Дописати коментар