вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Плюшки-трояндочки


Готуєте своє улюблене здобне тісто. У мене 0,5 л молока, 1 стакан цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 30 г пресованих дріжджів (або 8 г сухих), 2 яйця, 150-200 г маргарину і мука (скільки знадобиться, щоб тісто було м'яке). За бажанням у тісто можна додати родзинки. Даєте тісту постояти (двічі обмішуєте), потім тонко розкачуєте великий пласт, змащуєте його вершковим маслом, щедро посипаєте цукром і корицею (можна кунжутом), скручуєте рулет, який нарізаєте шматочками приблизно 2 см завтовшки. Кожен шматочок защипуєте знизу, при цьому верх буде сам "перетворюватися" в бутон троянди. Викладаєте на лист, змащений олією. Залишаєте хвилин на 15-20 в теплому місці. Після цього випікаєте при температурі 180 градусів до потрібного кольору.

Немає коментарів:

Дописати коментар