Для приготування таких оладок 0,5 л кефіру виливаю в посудину, додаю 0,5 ч. ложки солі, 2-3 ст. ложки цукру (в залежності від того, наскільки солодкі хочу отримати оладки), 1 яйце, 1 ч. ложку (без верху) соди. Все перемішую, потім додаю 2 стакани муки. Тісто схоже на густі вершки.Доки готувала тісто, на плиті розігрівалася сковорідка з олією. В чашці у мене - холодна вода, в яку я вмочаю ложку, потім нею набираю тісто, викладаю оладок на пательню, знову у воду, знову тісто і т.д. В такому випадку тісто легко сповзає з ложки на сковорідку. Смажу під кришкою. Максимум 20 хвилин - і оладки готові!
Блог створено як каталог моїх творчих робіт і пекарсько-кухарських "шедеврів". А ще - поділюсь цікавинками...
Мітки
- В'яжу...і не тільки
- Готую з тіста
- Десерт
- Домашня відеотека
- Життя на папері
- Комп*ютер та програми
- Консервація
- Корисні поради
- М'ясні страви
- Малюю голкою і каменями
- Музична сторінка
- Напої
- Овочеві страви
- Перші страви
- Рибні страви
- Салати
- Страви з грибами
- Страви з крупів
- Страви з лаваша та макаронів
- Страви із сиру
- Субпродукти
- Торти
- Хвилини слави
- Це цікаво...
- Як змінити розмір плаття...
субота, 31 жовтня 2015 р.
Оладки на кефірі
Для приготування таких оладок 0,5 л кефіру виливаю в посудину, додаю 0,5 ч. ложки солі, 2-3 ст. ложки цукру (в залежності від того, наскільки солодкі хочу отримати оладки), 1 яйце, 1 ч. ложку (без верху) соди. Все перемішую, потім додаю 2 стакани муки. Тісто схоже на густі вершки.Доки готувала тісто, на плиті розігрівалася сковорідка з олією. В чашці у мене - холодна вода, в яку я вмочаю ложку, потім нею набираю тісто, викладаю оладок на пательню, знову у воду, знову тісто і т.д. В такому випадку тісто легко сповзає з ложки на сковорідку. Смажу під кришкою. Максимум 20 хвилин - і оладки готові!
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар