Напередодні будь-якого свята, якщо я знаю, що мені знадобляться мариновані гриби для приготування салатів, я волію замаринувати їх сама.
Робиться це дуже просто. На 1 кг печериць Вам знадобиться 1л води, 1 ст. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 100г яблучного оцту, 0,5 стакана олії, перець духмяний, лавр.
Гриби помити. В каструлю: вода + сіль + цукор + оцет + олія. Коли закипить, покласти гриби, 2-3 лавра, 4-5 духмяного перцю. Варити не менше 40 хвилин. Охолодити в маринаді і в холодильник. Проте я гарячими вкладаю в банки, заливаю кип'ячим маринадом, закручую. Зберігаю в погребі. Стоять рік - це точно!
Вихід - з 1 кг грибів виходить 1 щільно втрамбована (як на фото) літрова банка.
Немає коментарів:
Дописати коментар