субота, 23 січня 2016 р.

Пироги з несолодкими начинками

Сьогодні я приготувала два таких пироги з різними начинками.
Для тіста слід узяти 2 стакани сметани, 4 яйця, 5 ст. ложок майонезу, 4 ч. ложки розпушувача, сіль. Все добре перемішати, додати 2 склянки борошна. Вимішуємо, щоб не було грудочок.
У змащену форму наливаємо половину тіста, зверху викладаємо начинку і знову виливаємо тісто, що залишилося. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.


Пиріг отримується м'який, ніжний, повітряний... Начинки можна використовувати різні: рис, гриби, овочі, рибу, м'ясо... 

Я сьогодні готувала дві начинки: рибну (з консерви) та грибну з  капустою.
 
1-ша начинка - відварила 0,5 склянки рису до готовності, розім'яла виделкою рибу з 1 банки "Сардин в олії" (попередньо видаливши з риби кісточки), нарізала 3 варені яйця та пучечок зеленої цибулі. Все перемішала, додавши сіль, спеції та 2 ст. ложки майонезу.

2-га начинка - окремо підсмажила цибулю півкільцями, нашатковану свіжу капусту та свіжі гриби, нарізані пластинками. Все перемішала, посолила - готово! 

На фото вгорі - картопляна запіканка, капустна котлета і пиріг з грибами та капустою.

Немає коментарів:

Дописати коментар