субота, 16 січня 2016 р.

Як зробити торт на кефірі за Дюканом

Інгредієнти для приготування дієтичного торта:
4 яйця, 1 стакан 1%-го кефіру, розпушувач - 1 ст. ложка, цукрозамінник - за смаком, кукурудзяний крохмаль - 5 ст. ложок з гіркою, сметаноподібний сирок 0% - 200г, какао-порошок жирністю до 11% - 1 ст. ложка з гіркою, ванілін - за смаком.
Спочатку відділяємо білки від жовтків, а потім збиваємо білки до густої піни, а в жовтки додаємо стакан кефіру, розпушувач, цукрозамінник (Дюкан використовує 12 таблеток стевії) і кукурудзяний крохмаль.
Потім все обережно перемішати до однорідної маси і поступово починаємо вливати у збиті білки, одночасно збиваючи суміш, що одержується, міксером. 
Потім беремо форму для випікання діаметром 17 см, попередньо злігка змазану маслом, і виливаємо в неї половину отриманої маси. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 30 хв до повітряно-пружного стану. 
Другий корж, використовуючи даний рецепт дієтичного торту. зробимо шоколадним! В ту частину рідкої суміші, що залишилась, додаємо какао-порошок і збиваємо до однорідного кольору. Потім також випікаємо 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Доки випікається другий корж, готуємо крем. Змішуємо до однорідності сметаноподібний строк, замінник цукру і додаємо трохи ваніліну.
На цей час допечеться другий корж, отже, починаємо формувати тортик, намазуючи крем на перший корж.
Потім кладемо другий корж на перший і також змазуємо торт кремом зверху і з боків. Верх посипаємо какао-порошком.
Торт готовий! (Спасибі за рецепт та представлене відео
)

Немає коментарів:

Дописати коментар