субота, 9 січня 2016 р.

М'ясний рулет




Я роблю рулет із м'яса з підчеревини: зрізаю м'ясо з тонким пластом сала, солю, перчу, натираю часником та посипаю меленим лавровим листом. Скручую в тугий рулет, міцно зв'язую. 
 




В поліетиленовий пакет додаю цілий лавровий лист, туди ж вкладаю м'ясний рулет і міцно скручую та зв'язую уже разом з пакетом. Якщо готувати буду не відразу, то кладу в морозильну камеру на зберігання. Якщо готую відразу, то залишаю на кілька годин, щоб промаринувалося. 



У велику каструлю наливаю воду, додаю лавр, спеції та добре підсолюю (на випадок, якщо раптом пакет десь прорветься і пропустить воду, то щоб не "вимилися" з нього сіль та смак), кладу в каструлю м'ясний рулет і варю його до готовності годин 3-4. 
Дістаю рулет, кладу його у жаровню, зверху на нього - кухонна дощечка, на яку кладу щось важке (наприклад, каструлю з водою), і залишаю до повного охолодження. Потім розмотую пакет, дістаю рулет і нарізаю шматочками.

Немає коментарів:

Дописати коментар