вівторок, 20 лютого 2018 р.

Борщ пісний

3-4 картоплини, 300 г білокачанної капусти, 1 крупна морквина, 1 цибулина, 1 буряк, 1 ст. л. томату, 3 зубчики часнику, 1 лавровий лист, 10 горошин чорного перцю, сіль, 3 ст. л. олії, 1 десертна ложка цукру, 1 десертна лодка оцту. (А я ще додаю й квасолю).
Картоплю почистити й нарізати кубиками, капусту нашаткувати соломкою, натерти на крупній тетці моркву й буряк, дрібно порізати цибулю.
В підсолену воду покласти картоплю (а в мене на цей час у воді майже до готовності зварена квасоля). Буряк з морквою та цибулею обсмажити в олії та трохи протушкувати під кришкою, додавши невелику кількість води. Додати томат та цукор.
Коли картопля практично готова, додаємо нашатковану капусту, оцет, лавровий лист, перець горошком та висипаємо протушковані овочі. Даємо покипіти хвилин 5, додаємо дрібно нарізаний часник і через 1-2 хвилини знімаємо з вогню. 
Я роблю саме так, тому що в родині люблять, коли капуста не розварена, а похрумкує. Якщо діяти за рецептом, то капусту, тушковані овочі, лавр та перець  слід класти через 5 хвилин після того, як почала кипіти картопля.

Немає коментарів:

Дописати коментар