1-1,5 стак. рису, 250-300 г печериць, 1-2 цибулини,, 1-2 зубчики часника, 1-1,5 ст.л. борошна, 200-300 мл води (або овочевого/грибного бульйону) для соусу, сіль, мелений перець, олія для смажіння, зелень.
Рис гарно промити і відварити до готовності в підсоленій воді. Половину рису викласти в змазану олією форму для запікання. Печериці нарізати скибочкамию Цибулю, часник і зелень дрібно нарізати.
В розжарену на сковорідці олію покласти цибулю й часник, злегка обсмажити. Додати гриби і смажити, помішуючи ще хвилин 8-10. Посолити, поперчити. Половину обсмажених грибів викласти у форму на рис, а зверху - рис, що залишився, розрівняти поверхню.
Соус. До грибів, що залишилися у сковороді, додати борошно, перемішати й потримати на вогні, помішуючи, 1 хвилину. Влити у сковорідку воду (або овочевий/грибний відвар) і готувати, помішуючи, доки соус не загусне. Соус посолити, поперчити, посипати нарізаною зеленню й додати чавлений часник.
Полити рис соусом. Запікати в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Подаючи на стіл, посипати нарізаною зеленню або зеленою цибулею.
Немає коментарів:
Дописати коментар