суботу, 10 березня 2018 р.

Голубці по-закарпатськи



З головки обчищеної капусти вирізаю качан так, щоб листки не розсипалися. Капусту кладу у каструлю з підсоленим кип'ятком і варю на слабому вогні кілька хвилин, щоб пом'якшала, потім воду зціджую. Коли головка охолоне, з неї відокремлюю листя і з кож­ного зрізую товсті прожилки.
Якщо мені не хочеться так довго вовтузитися з білокочанною капустою, надаю перевагу пекінській. У цієї капусти треба відрізати знизу приблизно 5 см,  легко розібрати на окремі листки. Залити їх окропом і залишити хвилин на 15. Потім у кожного листка зрізати товсту частину. Якщо листок великий, розрізую його впоперек навпіл.
Із свинини (бажано корейки) нарізаю тоненькі шматки, від­биваю, солю і посипаю чорним меленим перцем. На лист капусти кладу відбите м'ясо, підсмажену цибулю і загортають ру­летиком.
Дно каструлі вистелюю листям капусти, укладаю голубці, прикриваю капустою, заливаю підготовленим соусом і варю на слабому вогні до готовності.
Для соусу на сковорідку кладу вершкове масло, додаю томатну пасту, сметану, цукор, обсмажую, додаю сіль та перець за смаком, вливаю воду, щоб вистачило залити голубці. На смак соус повинен бути приємно-кисло-солодким. Чекаю, доки закипить, заливаю ним голубці.

Немає коментарів:

Дописати коментар