неділя, 11 березня 2018 р.

Торт "Чорний принц" на кефірі

1 яйце
1 склянка цукру
2-3 ч. ложки какао
1 склянка кефіру
1 ч. ложка соди
1,5 склянки муки
Яйце збити з цукром до густої піни. Додати кефір, соду та ще раз збити.  Додати муку й ложкою замішати тісто. Воно повинне бути, як густа сметана.
Тісто вилити у змазану олією форму і випікати при температурі 180 градусів до готовності (приблизно хвилин 40, але кожен дивиться по своїй духовці).
Корж остудити, розрізати навпіл на 2 коржі, змазати кремом, зверху прикрасити горіхами.
Крем може бути як сметанний, так і заварний, так і масляний.
А в мене цього разу крем по-ледачому (дякую прогресу!).
Випадково сьогодні у магазині в око впав крем фірми "Украса". Є крем, до якого треба додати сметану, а є той, до якого треба додати вершкове масло. Я сьогодні зробила сметанний, тобто до суміші порошку з пачки додала 400 г магазинної сметани і збила чудовий крем, яким і перемазала торт. На жаль, пачка від крему сметанного не збереглася, тому на фото - крем масляний (щоб мати уяву, про які упаковки крему йдеться). 
На фото торт з 4 коржів, тобто робила й випікала 2 порції.

Немає коментарів:

Дописати коментар