1 склянка цукру
2-3 ч. ложки какао
1 склянка кефіру
1 ч. ложка соди
1,5 склянки муки
Яйце збити з цукром до густої піни. Додати кефір, соду та ще раз збити. Додати муку й ложкою замішати тісто. Воно повинне бути, як густа сметана.
Тісто вилити у змазану олією форму і випікати при температурі 180 градусів до готовності (приблизно хвилин 40, але кожен дивиться по своїй духовці).
Крем може бути як сметанний, так і заварний, так і масляний.
А в мене цього разу крем по-ледачому (дякую прогресу!).
Випадково сьогодні у магазині в око впав крем фірми "Украса". Є крем, до якого треба додати сметану, а є той, до якого треба додати вершкове масло. Я сьогодні зробила сметанний, тобто до суміші порошку з пачки додала 400 г магазинної сметани і збила чудовий крем, яким і перемазала торт. На жаль, пачка від крему сметанного не збереглася, тому на фото - крем масляний (щоб мати уяву, про які упаковки крему йдеться).
На фото торт з 4 коржів, тобто робила й випікала 2 порції.
Немає коментарів:
Дописати коментар