четвер, 28 червня 2018 р.

Ікра баклажанна (заморська)))))))))))))))))))))))))))))

Баклажани мию, обсушую паперовими салфетками і запікаю (або в духовці, або на сковороді під кришкою) час від часу перевертаючи, щоб запеклися з 4-х боків.
Знімаю шкірку, дрібно нарізаю, а потім ще й січу великим ножем (мені так більше подобається, ніж пропущені через м*ясорубку чи блендер).
Дрібно нарізаю цибулю, підсмажую у глибокій сковорідці. Потім туди ж додаю посічені баклажани, тушкую під кришкою на невеликому вогні.
Тим часом помідори обшпарюю кип*ятком, знімаю шкірку й теж дрібно січу (якщо помідорів немає, от як у мене сьогодні, то чудово підходить домашній томатний соус або домашній кетчуп - з магазинними бажано не "переборщити", так як вони зі смаковими добавками). За смаком посолити, можна й поперчити, тушкувати до готовності. В кінці можна додати давлений часник (на любителя).
Можна вживати й у теплому вигляді, але у холодному - смачніше!

Немає коментарів:

Дописати коментар