неділю, 1 липня 2018 р.

Кабачки тушковані

Моя бабуся готувала дуже смачну страву з кабачків: нарізала їх кружальцями, солила, хвилин через 20 зливала з них рідину, обвалювала кожне кружальце у борошні та обсмажувала в олії. 
Також обсмажувала цибулю, нарізану кільцями, та нарізану кружальцями моркву. Далі все це перекладала шарами, додавала кисло-солодку заправу, як на голубці (томат, сметана, цукор, сіль, вода) і тушкувала до готовності. Особливо це смакувало холодним!
Я ж зовсім ледача й не можу змусити себе так довго стояти над пательнею, щоб обсмажити кожен шматочок кабачків окремо. Тож спростила приготування цієї страви, хоча відчуваю, що вона щось втратила (можливо, саме ось цей смак кабачка, обсмаженого в борошні - вони тоді виходять сухі, а не водянисті, як за моїм способом приготування).
Я нарізаю кабачки невеликими шматочками, відразу кладу їх на розігріту сковороду з олією, обсмажую. Паралельно обсмажую цибулю та моркву. Все  разом складаю в каструлю, заливаю солодко-кислою заливкою, додаю солі за смаком та тушкую до готовності (це можна робити як на плиті, так і в мультиварці чи мультипічці). Хвилин за 15 до кінця тушкування додаю трохи борошна, щоб зробити страву в'язкішою.
Смачно! Але по-бабусиному було смачніше))) Тож, якщо Вам не лінь, спробуйте саме за її рецептом)))

Немає коментарів:

Дописати коментар