неділя, 24 червня 2018 р.

Дивовижні вареники з вишнею на пару

Вареники з вишнею на пару готувати досить просто, однак треба знати пару "секретиків", щоб вони вийшли пухкими та м*якими. Зовсім трішки помилитеся - і вони стануть резиновими, тягучими і плоскими.
Тож, я Вам зараз розкажу, як сама все роблю, щоб уникнути помилок)))
- 5 склянок борошна (просіяти в миску);
- 1 чайна ложка соди (головне не перебрати, допускається невеличка гірка);
- 1/2 чайної ложки солі;
- 2 столові ложки цукру.
Всі ці сухі інгредієнти дуже ретельно перемішати: це один із секретів пухких вареників на пару.
Далі "викопати" посерединці ямку, налити в неї 0,5 л кефіру (я беру 1%-ний). Ложкою перемішати кефір з мукою. А далі вимішуємо тісто руками (секрет № 2 - обов*язково руками!). Якщо Ви захочете це зробити в тістомішалці (чи міксером, чи у хлібопічці - тісто буде "резинове"). Вимішую спочатку у мисці, а потім перекладаю на стільничку, яку злегка присипаю  борошном, і ще вимішую. (Секрет № 3 - не додавати багато муки, бо вона "заб*є" тісто, зробить його щільним і жорстким). Тісто повинно бути м*яким, приємним на дотик, але не повинно липнути.
Розділяю тісто навпіл і замотую в целофанові пакетики, щоб воно "відпочило". Тим часом займаюся начинкою: вишні мию, дістаю з них кісточки.
Тісто витягую з пакетика, розминаю руками в пласт, розкачую товщиною приблизно 3 мм. На цьому етапі можна переконатися, що тісто приготоване правильно: на його поверхні зявляються маленькі бульбашки повітря - це сода реагує на кисле середовище.
Стаканом з гострим обідком вирізаю кружечки.  На центр кожного насипаю трохи цукру (приблизно по 1/3 чайної ложки). Викладаю по 3 вишні (це залежить від розміру кружечка). Зліплюю (піднімаю догори два протилежних боки і скріплюю їх посередині. Ретельно заліплюю з одного краю до  середини, а потім з іншого краю до середини).
Чашу пароварки змащую олією  (один раз перед початком варки), викладаю вареники, накриваю кришкою і варю на пару рівно 6 хвилин (секрет № 4!). (Я варю такі вареники на пару у мультиварці, режим Steam).
Акуратно виймаю готові вареники в миску, змащую вершковим маслом.

Немає коментарів:

Дописати коментар