понеділок, 2 липня 2018 р.

Шоколадний кекс у мультиварці

 Для приготування такого кексу я беру:
   - муку - 200 г
   - яйця - 2 шт.
   - масло вершкове - 100 г
   - молоко згущене - 1 банку (400 г)
   - розпушувач - 10 г
   - какао-порошок - 30 г
   - сіль - 1/4 чайної ложки
   - цукрову пудру (для декорування) - 2 ст. ложки
Вершкове масло кімнатної температури з'єдную  зі згущеним молоком. Розмішую.
Яйця збиваю із сіллю до стану "міцної піни".
Просіюю муку і какао-порошок, туди ж додаю розпушувач.
Суху суміш всипаю в рідку, розмішую до однорідної маси.
В отримане тісто додаю збиті яйця. Ретельно розмішую (тісто повинно отриматись досить густе).
Чашу мультиварки змащую вершковим маслом та посипаю борошном. Викладаю тісто. Випікаю в режимі "Торт" ("Випічка").
Можна, звісно, випікати і в духовці при температурі 180 градусів приблизно 45 хвилин (хоча залежатиме від діаметра Вашої форми, а отже, від товщини коржа).

Немає коментарів:

Дописати коментар