пʼятниця, 19 червня 2015 р.

"Ліниві" пельмені з лаваша

У свиний фарш додаю дрібно покришену цибулю, сіль, перець за смаком, трохи води, щоб не був тугим. Тонким слоєм розкладаю фарш на лаваш і туго згортаю. Залишаю, щоб лаваш трохи розм'як (тоді легше і рівніше ріжеться). Доки лаваш в "розстійці", готую "подушку": в глибокій сковорідці обсмажую спочатку цибулю, потім туди додаю моркву і пасерую разом. Рулет із лаваша нарізаю шматочками товщиною приблизно по 2-3 см і кожен шматочок зрізом донизу ставлю в сковорідку на підготовлену "подушку". Окремо готую кисло-солодку підливку, як на голубці: обсмажую в олії томатну пасту, додаю в неї сметану, вливаю воду (чи бульйон), за смаком додаю цукор і сіль. Коли підливка закипить, виливаю в сковороду з "пельменями". На невеликому вогні тушкую 20 хвилин.

2 коментарі: