четвер, 18 січня 2018 р.

Запечена скумбрія в оригінальному маринаді

Зазвичай скумбрію запікаю практично без нічого: ні солі, ні перцю,  просто фарширую її цибулею та морквою. 
Сьогодні ж випробувала зовсім новий рецепт - виявилося також дуже смачно!
У замороженої скумбрії відрізаю голову, плавці, розрізаю та випотрошую животик (у мерзлої риби це зробити дуже просто).
Включаю духовку на 180 градусів. 
Готую маринад: змішую 30 г олії, 12 г соєвого соусу, приправу для риби, сіль, перець (проте слід звертати увагу на приправу - якщо вона із сіллю, то більше не солимо!). Все добре перемішую. Підготовлену рибку добре змащую з усіх боків і всередині маринадом.
Нарізаю на дрібні шматочки помідори, півкільцями - цибулю, невеличкими дольками - лимон. Все перемішую.
Жаровню вистеляю фольгою, на яку вкладаю животиками догори рибу (це важливо, щоб не витікав сік!). Кожну рибинку фарширую начинкою, сбризкую зверху лимонним соком, викладаю на кожну по гілочці петрушки та трохи майонезу. (Можна майонезом промазати всю рибку зверху).
Накриваю фольгою та ставлю у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Потім можна відкрити фольгу та витримати рибку ще 10 хвилин (за цей час випарується рідина й рибка стане сухіша). Але я надаю перевагу соковитій рибці, через те знижую температуру до 150 градусів і ще тримаю ці 10 хвилин скумбрію в духовці.

Немає коментарів:

Дописати коментар