понеділок, 29 січня 2024 р.

Ошийок, запечений у тісті

Ошийок - 1 кг
Сіль за смаком
Перець за смаком
Мелений коріандр за смаком
Лаврове листя 7-8 шт.
Часник за смаком
Борошно - 400 г
Цукор - 1 ч.л.
Сіль - 0,5 ч.л.
Олія - 1 ст. л.
Дріжджі сухі - 1 ч.л.
Ошийок добре вимити, просушити паперовим рушником, посолити, поперчити, притрусити меленим коріандром, перекласти лавровими листочками. Покласти в миску, накрити харчовою плівкою і поставити на 1 добу в холодильник, щоб промаринувалося.
За кілька годин до запікання нашпигувати м*ясо часником.
Замісити тісто (можна просте: вода, сіль, олія, борошно). А можна взяти 400 г борошна, додати цукор, сіль, олію та сухі дріжджі. Поступово додавати теплу воду (орієнтовно склянка води), щоб тісто вийшло м*яким та еластичним. Залишити тісто хвилин на 15-20, щоб підійшло, і розкачати (я викладаю тісто на коврик (або на змащену олією поверхню), зверху накриваю харчовою плівкою - чудово розкачується).
На корж покласти ошийок, щільно защипнути краї тіста і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину (хоча орієнтуйтесь по своїй духовці). Даю трохи підрости тістечку (хвилин 15) і відразу накриваю його фольгою, щоб не пригоріло до завершення випікання. Через годину вимикаю духовку і залишаю там м*ясо "доходити" ще хвилин на 15. 
Смачне гаряче, а ще смачніше - холодне))))

Дякую за рецепт пані Світлані Супрун із групи Пляцки Рецепти від Лілії Цвіт.

Немає коментарів:

Дописати коментар