середа, 10 лютого 2016 р.

Розсольник

Знаю, що багато хто не любить розсольник: одні не люблять готувати - тому що зайві клопоти з огірками (їх треба припускати, щоб стали м'якими), інші не люблять їсти - тому що в тарілці "плавають" ті ж самі огірки. Я сьогодні поділюся своїм досвідом з приготування розсольника. Найбільше люблю розсольник по-ленінградськи: він традиційно готується з нирками. Нирки добре мию, нарізаю шматочками, ретельно промиваю, заливаю кип'ятком і кип'ячу хвилин 10. За цей час із них вимивається все непотрібне. Зливаю воду, знову добре вимиваю нирки. Кладу в каструлю чисті, гарненькі шматочки, наливаю потрібну для супу кількість води і продовжую варити. Далі, як звичайно в суп, - картопелька. За цей час готую мариновані огірочки: якщо вони великі і мають тверду шкірку - чищу, якщо маленькі - залишаю зі шкіркою. Натираю огірочки на дрібній тертці. Коли картопля майже готова, додаю промитий рис і варю до напівготовності. Як тільки картопля стала повністю готова (це дуже важливо! - тому що недоварена картопля стає жорсткою, коли до неї потрапляє кислота з огірків), додаю потерті огірочки. Даю їм покипіти рівно стільки, щоб доварився рис. Додаю зажарку з цибулі й морковки. Закипіло - знімаю з вогню. Огірків практично не видно - є лише смак. А тому такий розсольник із задоволенням їдять і ті, хто до цього його не любив)))

Немає коментарів:

Дописати коментар