четвер, 11 лютого 2016 р.

Прісні плачинди на мінеральній воді

 
 Раніше я розповідала, як готувати тісто для вареників на мінеральній воді. Сьогодні ж розповім, як з такого тіста зробити молдавські плачинди.
0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки олії, 1 стакан газованої мінеральної води та 450 г борошна - замісити тісто й залишити його на півгодини під рушничком.
Далі розділити тісто на 8-10 частин, кожну з яких розкачати. На середину покласти начинку (це може бути капуста, гриби, яйця із зеленню). У мене в начинці - картопляне пюре, змішане із кисломолочним сиром та зеленою цибулею. Надрізати кожну плачинду "квіточкою", завернути почергово кожну зустрічну пелюсточку. Знову тонко розкачати та покласти випікати на сковороду з розігрітою олією. Обсмажую під кришкою з обох боків. Знімаю на тарілку, зверху змащую вершковим маслом.

Немає коментарів:

Дописати коментар