четвер, 25 червня 2015 р.

Пухке тісто для вареників (рецепт 2)

Щоб приготувати пухке тісто для вареників, Вам потрібен кефір, кисле молоко, кислий йогурт або навіть проста сироватка, але на основі кислого молока. Соду, яку будете використовувати, не потрібно гасити заздалегідь, вона загаситься поступово сама, допомагаючи тісту стати пухким.
Отже, 200 г одного з вище перерахованих кисломолочних продуктів,  змішати з 1 збитим яйцем, посолити й перемішати. 400 г просіяного борошна з'єднати з 1 ч. ложкою (без гірки) соди і потроху всипати у рідку суміш. Додати 2 ст. ложки олії. Старанно вимішувати тісто, додаючи борошно, доки воно перестане прилипати до рук. Тісто має бути м'яким, пухким, але не тугим. Сформувати з тіста кулю, накрити серветкою і залишити хвилин на 20.
Виробляючи вареники, слід підсипати весь час борошно, щоб тісто не прилипало до робочої поверхні й до рук. Враховуйте також, що вареники з такого тіста під час готування збільшуються майже вдвічі, тому не слід кидати в каструлю багато вареників одночасно.
Варяться вареники з такого тіста 2 хвилини, і важливо їх не переварити.

2 коментарі:

  1. робила за таким рецептом все як тут, та чомусь тісто на варенику коли звариться тонке і не пухке. в чому проблема так і не знаю

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Причина перша:можливо, занадто перекисший кефір.
      Причина друга: можливо, занадто тонко розкачані варенИчки. Їх треба розкачувати товстенько.

      Видалити