субота, 15 серпня 2015 р.

Консервовані кавуни



Якщо Ви купили кавун, а він виявився не таким смачним,  як Ви розраховували... Або ж у Вас на городі виросли кавуни, а вірніше, кавунчики... Не спішіть їх викидати!
Особисто я такі невдалі кавуни закручую на зиму і, повірте, взимку це - як знахідка! До речі, надзвичайно смачна! Дарую рецепт.
Вимиті кавуни нарізаю шматочками, чищу від шкірки (це не обов'язково, але мені жаль місця в банці, яке втрачається під шкірку))) Складаю в стерилізовані трилітрові банки, заливаю кип'ятком, накриваю кришкою і накриваю полотенцем. Витримую 30 хвилин, потім воду зливаю з банки в каструлю і на кожен літр рідини додаю 1 ст. ложку солі, 4 ст. ложки цукру. Розсіл ставлю на вогонь. Доки він нагрівається, в банки кладу по 2 зубки часнику (нехай Вас це не лякає!). Коли розсіл закипить, додаю до нього по 50 мл оцту 9%-го на кожен літр води і розливаю по банках. Закручую, вкутую, а через добу виношу в погреб.

Немає коментарів:

Дописати коментар