четвер, 6 серпня 2015 р.

Кукурудза маринована

Практично ніколи не купую кукурудзу - консервую сама. Для цього саджу смачну цукрову кукурудзу (найбільше полюбляю сорти "Цукрова", "Дитяча" та "Брусниця"). Качани кукурудзи із стиглими зернами довго проварюю (приблизно 1-1,5 години - на відміну від такої, щоб поїсти: така кукурудза вариться 15-20 хвилин і не більше!). Даю трохи охолонути у воді (можна залити холодною водою) і відділяю зерна - вона доволі легко лущиться. Складаю в підготовлені банки і заливаю маринадом. Півлітрові банки стерилізую 20-25 хвилин. Закручую.
МАРИНАД: на 1 л води - 30 г солі, 2,5 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.
Такої кількості маринаду вистачає на 4 півлітрові баночки.

2 коментарі:

  1. Людочко, дякую тобі, такі гарні рецепти, а головне, так цікаво пояснено!!!!

    ВідповістиВидалити