середа, 16 вересня 2015 р.

Риба, тушкована з овочами

Я не знаю, як готують рибу, тушковану з овочами, кулінарні експерти, а цей рецепт - повністю моя вигадка, яка поступово доповнювалась то одним, то іншим інгридієнтом, і в кінцевому результаті має саме такий вигляд.
Свіжоморожений хек не повністю розморозити, щоб легко було нарізати шматки, помити, зрізати ножицями плавники й нарізати шматками завдовжки 5-6 см. Посипати приправою для риби та за потребою підсолити.
Натерти на крупну тертку моркву, червоний буряк, нарізати соломкою цибулю. На дно каструлі кладу 2-3 лаврових листочки, а далі перекладаю шарами: буряк, морква, цибуля, риба, буряк, морква, цибуля, риба й накриваю зверху знову шарами овочів. Готую заливку: на сковорідці розігріваю олію, додаю 1 ст. ложку томатної пасти, сіль, цукор, доливаю водою, даю закипіти. Потім цим маринадом заливаю підготовлені в каструлі рибу й овочі. З боку на бік похитаю каструлею, щоб розійшлися по всьому сіль, цукор та приправа, якою посипана риба, пробую на смак. Юшка повинна бути приємно кислувато-солодка. Тушкую на невеликому вогні хвилин 20-25 після того як закипить.

Немає коментарів:

Дописати коментар