субота, 6 лютого 2016 р.

Шашлик класичний


 


Мені довелося в житті перечитати та випробувати багато рецептів маринування шашлика:  і з оцетом, і з цибулею, і в томатному соку, і в кефірі... На оцеті м'ясо завжди отримується жостке, сухе. Замариноване в перепущеній на м'ясорубку цибулі має специфічний запах, тому цей варіант маринування - на любителя. Непогане м'ясо, замариноване в томатному соку та кефірі. Та все ж самим швидким способом маринування, при якому мясо буде смачним, м'яким та соковитим, ми визнали маринування в майонезі.
 




М'ясо, нарізане відповідними за розміром шматочками, посипати приправою для шашлика, за потребою посолити, можна додати нарізану крупними кільцями цибулю, залити майонезом. Добре перемішати і залишити маринувати як мінімум на 4 години (якщо більше - то ще й краще.). Якщо ми робимо шашлик з курятини, то вистачає для маринування 2 години.
А далі традиційно: на шампури - і на мангал або в шашличницю!

Немає коментарів:

Дописати коментар