

А ось і сам рецепт: "Олександрійське тісто для папушників".

Яйця злегка збити, масло порізати шматочками, додати цукор, дріжджі, змішати всі продукти з теплим молоком і залишити в теплому місці на 8-12 годин (краще - на ніч). Потім всипати 1 ч.л. солі, 200 г запарених родзинок, 2-3 пакетики ванільного цукру, 2 ст. ложки коньяку, приблизно 2,5 кг борошна. Вимішувати м'яке в'язке тісто, вмочаючи руки в олію. Залишити на 1-1,5 години, щоб піднялося в два рази. У змащені формочки тісто викладати на 1/3, почекати доки підніметься майже до верху. Випікати при 180 градусах до готовності. Верх папушників змастити глазур'ю, прикрасити (для глазурі збити 1 білок з 5-6 ст. ложками цукрової пудри, як зіб'ється - додати 1 ст. ложку лимонного соку й ще трохи збити). Відразу передбачаю питання - а чи не багато цукру? Відповідаю, вже посмакували - не багато! Вся справа, напевне, в довгому розстоюванні опари - все врівноважилося)))
Немає коментарів:
Дописати коментар