вівторок, 12 квітня 2016 р.

Риба, запечена в солі


Якщо Вам дуже хочеться рибки, а смаженої  - не можна, є чудовий спосіб приготувати дієтичну рибку - запечену в солі. 
Рибу миєте, дістаєте нутрощі, але не чистите, добре промиваєте. На жаровню насипаєте шар зволоженої солі приблизно до 1 см. Рибу викладаєте на сіль і засипаєте зверху таким же шаром зволоженої солі. Ставите в розігріту до 180 градусів духовку. Хвилин через 20 температуру знижуєте до 160 градусів і запікаєте ще хвилин 15-20 (хоча час  залежить, звичайно, від розміру рибини). 
Якщо шар солі зверху зробився кам'яним, значить риба пропеклася. Виймаєте з духовки, залишаєте хвилин на 5-10 прохолонути. Знімаєте  сіль (вона може відразу зніматися зі шкіркою і Вам залишається лише насолоджуватися пропеченим "м'ясом", або ж може знятися лише сіль, а луска залишиться, як цього разу в мене). Не страшно, вона добре знімається разом зі шкіркою. До речі, цей спосіб не підходить тим, хто дуже любить ласувати шкіркою. Тут цим доводиться пожертвувати. Проте страва - дієтична! 

Немає коментарів:

Дописати коментар