Підготовлену качку добре натерла сумішшю солі, перцю та чавленого часнику. Окрім цього, зубками часнику, розчавленого ножем, нашпигувала качку в зоні ніжок та грудки. Залишила на 2 години маринуватися, попередньо запакувавши качку в пакет.
За цей час промила і відклала вбік серце та печінку, а шлуночок дрібно нарізала й відварила з гречаною крупою. Почистила картоплю, цибулю, моркву. Цибулю розрізала на 4 частини, моркву - кружечками, картоплю залишила цілою (брала дрібну картопельку). Мій сорт картоплі готується дуже швидко, тому я залишила її сирою. Якщо знаєте, що ваша картопля готується довго - попередньо можна обсмажити і картоплю, і моркву, й цибулю (за бажанням). У мене всі овочі були сирі.
Всередину замаринованої качки склала зварену зі шматочками шлуночка гречку, щільненько втрамбувала, потім додала туди ж печінку й серце, кружечки моркви й цибулю. Потім вклала картоплю. Скріпила місце розрізу зубочистками, поклала качку в рукав - і в розігріту до 160 градусів духовку на 2 години.
В результаті - дістаєте качку, відрізаєте зав'язаний краєчок рукава і обережно зливаєте в миску жир. Потім розрізаєте рукав, приймаєте зубочистки і дістаєте гарнір: і запечену картоплю, і моркву з цибулею, і гречку. Тут уже кожен смакує тим, що подобається! (На фото все ще гаряче, над гречкою пара, тому фото здається розмитим).
Немає коментарів:
Дописати коментар