Заморожену скумбрію неповністю розморозила, видалила голову та нутрощі, промила, насухо витерла паперовим полотенцем зверху та всередині.
Розчавила кілька зубчиків часнику (зазвичай беру 1 зубчик на 1 рибину), перетерла з перцем та сіллю, додала 2 ложки оливкової олії та лимонного соку (цього разу в мене не було лимона, тому використала розчинену у воді лимонну кислоту), добре натерла рибу зверху та всередині.
Кожну рибину окремо вклала на фольгу та замотала у вигляді конвертика, щоб не витікав сік, і залишила маринуватися на 40 хвилин.
Далі рибу поклала у розігріту до 200 градусів духовку, зменшила температуру до 180 градусів і запікала 30 хвилин, після чого розкрила фольгу, й відправила рибу в духовку ще на 10 хвилин, щоб запеклася шкірка.
Якщо є в духовці гриль, то можна рибу досмажити саме під ним до красивої коричневої шкірочки (я користуюсь грилем).
Риба виходить соковита й смачна!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар